Friday, 1 June 2012

CERITA PUTERI SALJI PUTIH PONTIANAK DAN PEMBURU.....


CERITA  DONGENG PUTERI SALJI PUTIH DAN PEMBURU.......

Ni lah poster cta Putri Salji Putih..HAHAHA...terbaik dan gempak...rasanya  aku pon belom mampu nak edit sehebat ni...hahahaa.........

             Pada suatu hari, ada seorang puteri bernama Snow White.....hahaha....teeeettt....tak mampu aku nak bercerita ala-ala zaman kanak-kanak lagi..hahaha...Semalam aku tgok movie ni kat HBO dengan kawan-kawan....cerita ni memang BESSTTTGILERR....nasib aku tak giler tgok cerita mengarut ni..hahaha......Cerita ni masih mengekalkan element-element seperti dalam kisah dongeng yang kita selalu hafal dari kecik.....Ada snow white, Putera yang HENSEM LAH SANGAT, MAK TIRi yang JAHAT PUNYER OLANG, dan juga ORANG KERDIL.....sama je dengan dalam cte dulu-dulu.....tapi....kali ni pengarah dia memang hebat, dia tukar jalan cte dia skit jadi lain....hahaa..memang TERBAIKLAH....aku bagi 4 dari 5 bintang....Dalam cte ni, kita dapat tgok power mak tiri snow white..biasanya dalam kartoon, mak tiri dia tu just mampu bertukar jadi nenek kebayan yang bagi epal dan memuja cermin....tapi dalam cte ni...memang mak tiri dia ni BOMOH HANDALAN...hahaha...kuasa dia, dia boleh bertukar jadi burung gagak...effect burung gagak pon terbaik sangat cte ni...memang nampak REAL.....hebat...huhu...yang buat cte ni bertambah lari dari cte sebenar adalah kemunculan HUNTMAN...haha...pemburu yang disuruh untuk menangkap puteri..lalala... Anyway, TGOKLAH CTE NI.......Filem tulisan Evan Daugherty, John Lee Hancock dan Hossein Amini yang memaparkan mitos puteri jelita yang sanggup berkorban untuk rakyatnya yang ditindas kekejaman permaisuri dalam menguasai sebuah negara dan membuktikan kejelitaan serta kuasa tidak kekal selama-lamanya. 

NI JE AKU DAPAT BGTAU TTG CTE NI;

  • BEST
  • KELAKAR
  • SUSPEN
  • SEDIH
  • MENGARUT
  • BUAT RASA GERAM
  • BUAT KITA MENYAMPAH KADANG-KADANG
  • HAPPENING
  • PELAKON-PELAKON WANITA YANG CANTIK DAN TERBAIK...
  • DAN PLOT CTE YANG BEST BERSAMA DUNIA PARI-PARI a.k.a MAGICAL WORLD  dan juga 8 Orang orang kerdil..(haha...kena tau macm mana boleh tinggal 7..hahaa)

ni lah poster untuk Puteri SALJU PUTIH

HUHU....cantiknye.......Kristen Stewart a.k.a PUTERI  SALJU PUTIH

 
Ni baju yang SNOW WHITE pakai x pernah tukar-tukar dalam cite ni..hahahaa..
Baju yang snow white ni pakai time berperang....terbaiklah costume minah ni....

                                                 
Ni REEVANA mak tiri SNOW WHITE...huh..nama sebanar dia ni Charlize Theron's 

huhu....POSTER MAK TIRI yang cantik....huhu...awas perempuan cantik di luar...hahaha... REEEVANA menyerang anda..hahaa






Ni antara baju yang Reeva pakai dalm cite ni...

Colleen Atwood and her Snow White and the Huntsman creation...haha.ni lah designer untuk baju REEVANA...




-THE END-


4 comments:

  1. woo~ charlize theron yg cantek itu jadi mak tiri dia?? hahaha..haiiiii2

    ReplyDelete
    Replies
    1. aok..nang kacak nya dalam tok..terbaik gilak lakonan nya.....

      Delete
  2. best x crita tok .. huhu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestttt giler...bagus nangga....

      Delete